Programul de adopţii la distanţă demarat de Zoo Oradea prinde printre români. Orădeni, dar şi locuitori din alte oraşe ale ţării sau chiar din străinătate, au adoptat animalele grădinii zoologice din Oradea. Acest lucru presupune achitarea unei donaţii de minim 100 de lei.

"Avem şi o adopţie din Finlanda. O familie de români din Helsinki a adoptat un cercopitec", a declarat, marţi, directorul Zoo Oradea, Bimbó Szuhai Tibor.

Un animal poate fi adoptat de mai mulţi părinţi, iar în total, a spus Bimbó, Zoo Oradea numără peste 50 de părinţi adoptivi. "Din banii acestora am adunat peste 7.000 de lei, sumă ce intră în bugetul Zoo şi va fi cheltuită exclusiv pentru bunăstarea animalelor", a mai spus directorul. Cele mai căutate animale de părinţii adoptivi sunt felinele şi suricatele.

În prezent, la Zoo Oradea sunt 650 de exemplare din 150 de specii. Conducerea grădinii are în plan să aducă la Oradea o pereche de pisici sălbatice de la o grădină de lângă Paris, o antilopă din Zagreb şi un raton de la Târgu Mureş.