Datele la zi ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor arată că miercuri 658 de elevi bihoreni erau în carantină, pentru că au intrat în contact cu persoană – coleg sau profesor – bolnavă de Covid-19. Ei nu se opresc însă din învăţat, ci continuă lecţiile pe internet.

Totodată, în judeţ sunt 25 de elevi şi 22 de profesori confirmaţi cu coronavirus, toţi aceştia fiind izolaţi la domiciliu sau internaţi în spital. Infectaţi mai sunt şi trei angajaţi din rândul personalului nedidactic al unităţilor de învăţământ din Bihor, respectiv unul din personalul auxiliar.

Până acum, în această săptămână, nicio unitate de învăţământ nu a trecut în scenariul roşu, adică nu a suspendat lecţiile din clase, din pricina cazurilor de Covid-19. Acest lucru se poate întâmpla însă în şcolile sau grădiniţele în care apar mai mult de trei infectări în clase diferite.

Raportările făcute de toate unităţile de învăţământ arată că miercuri au participat fizic la ore 61.879 de elevi, în timp ce 8.921 au urmărit lecţiile online. Din aceştia, 885 au folosit dispozitive asigurate de unităţile de învăţământ. 11.678 de elevi bihoreni au absentat, miercuri, de la ore.