700 de elevi de la Liceul Tehnologic nr. 1 Popeşti şi de la Liceul Iozef Kozacek din Budoi au reuşit în perioada 1-6 aprilie 2013 să strângă majoritatea deşeurilor de pe domeniul public al comunei, împreună cu beneficiarii de ajutor social din comună şi cu Centrul Prietenia şi Fundaţia Copiii Dragostei.

Astfel, participanţii au adunat gunoaiele aruncate în locuri nepermise şi au reuşit, prin hărnicia lor, să cureţe o bună parte a şanţurilor şi rigolelor din spaţiul public. De asemenea s-au curăţat albiile pârâurilor şi s-au amenjat mai multe spaţii verzi.

Elevii nu au uitat nici de copacii pe lângă care trec în fiecare zi în drumul spre şcoală, cărora le-au tăiat crengile uscate.

Săptâmâna curăţeniei s-a încheiat, în weekend, cu acorduri de chitară şi mandoline, cu dans şi voie bună printr-un spectacol organizat cu sprijinul primăriei comunei Popeşti. La eveniment au participat atât formaţiile artistice ale celor două licee, cât şi Ansamblul Casei de Cultură din Marghita condus de profesoara Veronica Demeter.

Mihai Mateaş