Situație de criză în Timișoara, unde peste 80 de elevi și profesori de la Colegiul Național C.D. Loga au ajuns la spital cu simptome de intoxicație. Autoritățile caută în prezent cauza incidentului și nu exclud varianta ca infecția să fie produsă de dozatoarele de apă.

Potrivit site-ului opiniatimisoarei.ro, primii elevi au ajuns la spital în cursul serii de marți. Miercuri în prima parte a zilei, 86 de elevi și profesori figurau în evidențe cu simptome, iar până la ora prânzului, 17 persoane rămăseseră internate în spitale. De reținut, însă, că numărul persoanelor care acuză simptome este fluctuant. Din câte se pare, nimeni nu este în stare gravă.

Elevii învață în clase diferite, iar cursurile unității de învățământ au fost suspendate până când autoritățile vor stabili cauza infecțiilor.

Conform sursei citate, deocamdată nu se cunoaște sursa posibilă de intoxicare, „având în vedere că nu există cantină, liceul nu e racordat la gaze naturale și nu s-au făcut dezinfecții, dezinsecții sau deratizare. S-a luat în calcul și posibilitatea ca aceștia să fi băut apă de la niște dozatoare aflate în incinta liceului, însă nu toți cei care se simt rău au consumat apă de la aceste aparate”.

”Lucrul interesant este că nu toţi cei care au băut apă de la purificator au dezvoltat simptome şi nu toţi cei care au dezvoltat simptome au băut apă de la purificator”, a declarat la Digi24 directoarea școlii, Violeta Bontilă.

„Am discutat azi-noapte cu directorul de la DSP, cu directorul de la ISU şi au venit în şcoală, ISU, ca să măsoare să vadă dacă există un nivel de gaze toxice, dacă sunt probleme”, a adăugat Bontilă, conform aceleiași surse.

Și directoarea se numără printre cei care au avut simptome digestive, începând de marţi seară, iar în cursul nopţii starea ei s-a alterat, având frisoane, stare de vomă. Ea a spus că a sunat la 112 și că simptomele persistă și acum, fiind însoţite de slăbiciune şi oboseală.

Echipaje ale Direcției de Sănătate Publică Timiș au mers la școală pentru a preleva probe inclusiv din apă. Și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit pentru a analiza cazul.