Reprezentanţii a 821 de asociaţii de proprietari din Oradea au semnat protocoalele pentru întreţinerea spaţiilor verzi din jurul imobilelor, livrate de Primărie, după cum informează un comunicat al municipalităţii transmis luni. În total, aceste asociaţii au o suprafaţă verde de 856.372 mp (85,64 ha).

Valabile timp de 5 ani, protocoalele prevăd că asociaţiile au obligaţia să întreţină spaţiile verzi din jurul imobilelor pe care le administrează. Potrivit Regulamentului privind administrarea și întreținerea spațiilor verzi publice situate în intravilanul Oradiei, încheierea acestor protocoale este obligatorie.  

Din totalul de 840 de asociaţii de proprietari din Oradea, patru asociaţii au refuzat semnarea protocolului, iar 15, deși au fost contactate, nu au reușit din diverse motive să se prezinte în termenul prevăzut pentru încheierea protocoalelor. Primăria îi aşteaptă pe reprezentanţii acestora să semneze documentele, avertizându-i totodată că nerespectarea acestei obligaţii le poate aduce o amendă între 2.000 şi 2.500 de lei, de la Poliţia Locală.

„Compartimentul Spații Verzi din cadrul Direcției Tehnice din Primăria Oradea va transmite către asociațiile de proprietari care nu s-au prezentat încă pentru semnarea protocolului, o adresă prin care le sunt aduse la cunoștință prevederile HCL nr. 873/2018 în cazul refuzului protocolului, acordându-se și un termen de 10 zile în care asociațiile se mai pot prezenta pentru semnare”, se mai arată în comunicat. După expirarea termenului limită, asociaţiile vor fi verificate de poliţiştii locali şi, cel mai probabil, amendate.

Citeşte pe această temă şi articolul:

Obligaţi la grijă! Noul regulament privind spaţiile verzi obligă toţi orădenii să îngrijească zonele din jurul caselor şi blocurilor