Parcarea Lotus Center s-a umplut sâmbătă dis de dimineaţă de orădeni dornici să-şi petreacă ziua făcând curăţenie, în cadrul celui mai mare proiect de voluntariat din Bihor şi din România, "Let's Do It". Proiectul presupune ca cetăţenii voluntari să iasă în judeţ şi să cureţe mormanele de gunoaie.

Potrivit organizatorilor, orădenii au început să vină la punctul de înscriere din parcarea centrului comercial înainte de ora 9, ora oficială la care debuta acţiunea. Până la ora 10, pe liste erau înscrise peste 800 de persoane, dar, spun coordonatorii bihoreni ai acţiunii, numărul voluntarilor e mai mare, întrucât mulţi dintre orădeni au ales să meargă direct să cureţe gunoaiele. În plus, voluntarii din judeţ încă nu au fost contabilizaţi.

Pe lângă foarte mulţi orădeni de rând, de toate vârstele, la acţiune s-au înscris angajaţi din mai multe companii (precum Selgros, care e şi partener naţional al campaniei), şcoli şi instituţii publice, cum ar fi Penitenciarul Oradea, ABA Crişuri, Primăria Oradea ori ISU Crişana.

Deşi pentru această ediţie a campaniei se dorea curăţarea a 27 de zone din judeţ - 15 arii protejate şi 12 zone de pădure sau camping - , nu în toate vor ajunge voluntari. Asta pentru că cei mai mulţi dintre ei au preferat să meargă la curăţenie cât mai aproape de oraş. "De exemplu, la Boga sau la Barajul Leşu încă n-a vrut nimeni să meargă", a precizat Dan Dragoş, unul dintre organizatori, membru al ONG-ului Eco Planning.

O mână de voluntari "Let's Do It" vor sta toată ziua în parcarea Lotus Center pentru a împărţi saci şi mănuşi şi altor orădeni care doresc să se implice în proiect, dar n-au reuşit să ajungă de dimineaţă.