Membrii PSD din toată ţara s-au prezentat, duminică, la urne, pentru a-l alege în funcţie pe unicul candidat la preşedinţia partidului, Liviu Dragnea. În Bihor, 90,15% dintre cei peste 13.000 de PSD-işti înregistraţi s-au prezentat la vot, preşedintele filialei, Ioan Mang, catalogând rezultatul ca fiind unul "foarte bun".

"Din cei 13.318 membri aflaţi în evidenţele noastre, din tot judeţul , au fost prezenţi 12.006, ceea ce înseamnă 90,15%. 11.645 au votat pentru, 297 împotrivă şi au fost 64 de voturi nule", a declarat, duminică seară, după închiderea urnelor, pentru BIHOREANUL, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

Potrivit acestuia, în judeţ au fost amenajate în total 103 secţii de votare. Patru dintre acestea au fost în Oradea: la sediul organizaţiei municipale, la biroul europarlamentarului Emilian Pavel, respectiv la birourile parlamentare Sonia Drăghici şi Florian Bodog.

"Eu sunt mulţumit în primul rând pentru că un mare număr de membri putut să participe la vot. Nu sunt toţi în Oradea sau în judeţ, iar pentru unii chiar am dat adeverinţe, ca să poată vota în alte judeţe. Eu zic că este un scor foarte bun", a mai precizat Mang.

Practic, rezultatul confirmă susţinerea pe care preşedintele PSD Bihor şi-a arătat-o în repetate rânduri pentru Liviu Dragnea, pe care l-a numit prietenul său.

Întrebat, în acest context, dacă va candida pentru o funcţie de vicepreşedinte în cadrul partidului, la conferinţa de săptămâna următoare, liderul PSD Bihor a spus că încă nu a decis dacă va candida.

Susţinerea faţă de Dragnea s-a văzut şi la nivelul organizaţiei municipiului Oradea, unde potrivit preşedintelui PSD Oradea, Liviu Sabău-Popa, din cei 965 de membri, au fost prezenţi 751, adică 77,82%. Doar 69 de voturi au fost împotrivă.

"E un rezultat care denotă unitatea care există în momentul de faţă în partid. Toţi dorim să tragem la aceeaşi căruţă, să mergem pe aceeaşi direcţie", a spus Sabău-Popa.

La nivel naţional, prezenţa la vot s-a situat în jurul mediei de 80%.