În această săptămână în Bihor sunt anunţate, prin Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, 917 locuri de muncă vacante.

Cea mai mare parte din acestea, 501 la număr, sunt pentru bihorenii cu studii medii sau absolvenţi de şcoală profesională. Multe din locurile de muncă de acest nivel sunt pentru angajaţii sectorului horeca, adică bucătari, ospătari şi cofetari, confecţioneri îmbrăcăminte şi încălţăminte, muncitori cu tâmplărie PVC, lăcătuşi, vânzători ori şoferi.

Pe lista AJOFM Bihor mai sunt 107 locuri de muncă destinate bihorenilor cu studii superioare. O parte dintre acestea sunt în domeniul medical, Spitalul Municipal căutând medici de mai multe specializări şi un farmacist. Totodată, unitatea este în căutare de director financiar şi de economişti.

O altă instituţie publică în căutare de angajaţi este Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, unde sunt joburi libere pentru asistenţi medicali, un medic specialist în medicină generală, pedagog, psiholog şi şef de centru. Şi Universitatea din Oradea face angajări, organizând concurs pentru ingineri şi secretare.

Totodată, AJOFM Bihor mai are în evidenţe 270 de posturi disponibile în judeţ pentru muncitori necalificaţi.