În această săptămână, firmele şi instituţiile publice din judeţ au comunicat Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor un număr de 966 de locuri de muncă vacante. 871 dintre acestea sunt în municipiul reşedinţă de judeţ.

Dintre joburile disponibile, 102 sunt pentru absolvenţii de studii superioare. De pildă, Spitalul Judeţean Oradea caută asistenţi medicali, inclusiv debutanţi, firma Proiect Bihor caută un arhitect, iar Primăria Oradea caută consilieri juridici cu experienţă şi consilieri debutanţi. La Faist Mekatronic este nevoie de mai mulţi ingineri, un manager de proiecte şi programatori, iar la Celestica de şef de secţie.

Pentru absolvenţii de studii medii sau şcoli profesionale sunt anunţate 498 de locuri de muncă vacante, multe dintre ele pentru agenţi de securitate, personal în domeniul hotelier-restaurante, casieri, confecţioneri articole de îmbrăcăminte sau încălţăminte, electricieni ori vânzători. De asemenea, mai multe firme de transport caută şoferi, iar alte societăţi comerciale caută tâmplari, tapiţeri ori zidari.

Pentru muncitorii necalificaţi sunt disponibile 271 de locuri de muncă, fiind căutaţi ambalatori, ajutoare de bucătari, infirmiere ori lucrători în salubritate. Totodată, Faist Mekatronic este singurul angajator din Bihor care a anunţat că este în căutare de ucenici.

AJOFM Bihor mai anunţă şi că la Marghita, la Salonta şi la Ştei Serviciul Judeţean de Ambulanţă caută şoferi de autosanitară, la Beiuş mai multe firme de confecţii caută muncitori, iar în Cefa este nevoie de un şef de fermă şi de mecanici agricoli.