Inspectoratul de Poliţie Judeţean a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că o acţiune comună a poliţiştilor Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase şi a comisarilor din cadrul Gărzii de Mediu Bihor a dus la depistarea unui depozit de produse toxice în municipiu.

Echipele mixte au găsit la firma Despa de pe Calea Borşului peste 1.100 de kilograme de deşeuri periculoase, 1.000 de kilograme de produse chimice cu termenul de valabilitate expirat, 100 de litri de ulei uzat şi alţi patru litri de produs toxic, tot expirat. Întreaga cantitate de produse expirate a fost indisponibilizată, firma având acum datoria de a o distruge.

"Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producere, deţinere sau orice operaţiune privind circulaţia substanţelor şi preparatelor toxice şi foarte toxice şi de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri", se arată în comunicatul Poliţiei.