Toți cetățenii din Coreea de Sud sunt de acum mai tineri cu un an sau doi. Țara a renunțat la metoda ei de calcul a vârstei și s-a aliniat metodei universale, de adăugare a unui an de viață la fiecare aniversare, așa că sud-coreenii au... întinerit.

Până acum, în Coreea de Sud vârsta se calcula după un sistem atipic: în ziua de naștere a unei persoane, se considera că are deja un an, iar la fiecare 1 ianuarie se adăuga un an în plus. Asta înseamnă că cineva născut pe 31 decembrie 2022, de exemplu, a împlinit 2 ani pe 1 ianuarie 2023!

De pildă, o persoană care are 31 de ani, după sistemul vechi de calcul al coreenilor se considera că are fie 32 de ani, fie chiar 33. 

Acest sistem a devenit tot mai puțin popular printre cetățenii țării, mai ales că din anii 1960 încoace nu s-a mai folosit în actele medicale și juridice. Totuși, notează The Guardian, au existat alte tipuri de documente în care se folosea metoda tradițională de calcul. 

Acum, autoritățile din Seul au decis să impună utilizarea doar a manierei universale de calcul al vârstei. 

Noua regulă a intrat în vigoare miercuri, iar începând din această zi toată lumea va avea vârsta... corectă.

În Coreea de Sud sunt, însă, și politicieni care critică această decizie și spun că țara, o putere tehnologică și culturală, a devenit acum una ca oricare alta.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!