Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor are în evidenţe, în această săptămână, 1.039 de locuri de muncă vacante în judeţ, dintre care 883 în Oradea.

Printre angajatori se numără şi mai multe instituţii sau societăţi publice, precum DGASPC, Universitatea ori Administraţia Domeniului Public.

De pildă, Universitatea este în căutare de şase asistenţi universitari, cinci conferenţiari, 10 profesori universitari şi şase şefi de lucrări. Concursurile pentru aceste posturi sunt programate să înceapă pe 29 august.

DGASPC Bihor are nevoie de un consilier juridic debutant, 10 inspectori, inclusiv debutanţi, iar ADP Oradea de doi medici pentru aquapark, de 9 agenţi de securitate, un gestionar cu studii medii, doi operatori de date şi de 10 salvamari. De asemenea, ADP caută şi asistenţi medicali cu studii postliceale. Angajări mai fac şi Primăria Oradea şi Spitalul Judeţean.

În rândul companiilor private care îşi caută angajaţi se remarcă hotelurile şi restaurantele, care caută bucătari, cameriste, recepţioneri sau ospătari.

Pe de altă parte, în Bihor mai sunt la mare căutare şoferii, îndeosebi de autocamioane, dar şi muncitorii în construcţii.