Înscrierile la Oradea Summer University, şcoala de vară a a Universităţii din Oradea în cadrul căreia absolvenţii de clasa a XI-a pot face cunoştinţă cu viaţa de student, s-au încheiat. În total, s-au înscris 104 elevi din 23 de judeţe ale României.

Cei mai mulţi dintre elevi, 48 la număr, au ales cursurile Facultăţii de Medicină şi Farmacie, iar cei mai puţini, câte trei liceeni, au optat pentru facultăţile de Construcţii şi Arhitectură şi de Ştiinţe.

Până pe 30 iunie, liceenii trebuie să-şi achite taxa de participare: 120 de lei pentru elevii care au nevoie şi de cazare, respectiv de 25 de lei pentru cei din Oradea. Zece participanţi au primit reducere din partea organizatorilor, fie pentru că provin din familii sărace, fie pentru că sunt elevi premiaţi la olimpiade naţionale.

Şcoala de vară se va ţine în perioada 19 iulie - 1 august. Liceenii vor fi cazaţi în cămine, vor mânca la cantina studenţească şi vor participa la cursuri şi seminarii. De asemenea, organizatorii le-au pregătit şi activităţi de relaxare, precum vizite prin Oradea, seri la cinema ori în cluburile orădene. Ca experienţa studenţească să fie deplină, la final elevii vor da şi un examen.