Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Dorel Luca, în judeţ s-au înregistrat 2.493 de contestaţii ale absolvenţilor de liceu care au susţinut săptămâna trecută Bacalaureatul.

Şcolile cu cele mai multe contestaţii înregistrate sunt Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 (901 depuse), Şcoala de Arte şi Meserii George Bariţiu (851 depuse) şi Grupul Şcolar Ioan Bococi (749 depuse).

"Cele mai multe contestaţii s-au depus la limba şi literatura română, 908 la număr, respectiv la matematică, 805", a declarat Luca pentru BIHOREANUL. Contestaţiile vor fi soluţionate din 5 până în 7 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 8 iulie.

Promovabilitatea la sesiunea din iulie a Bacalaureatului în Bihor este, înainte de soluţionarea contestaţiilor, de 50,38%, ceea ce înseamnă că peste 3.400 de elevi bihoreni nu au obţinut note de trecere.

Citeşte mai multe despre rezultatele elevilor bihoreni la Bac în articolul "Promovabilitate puţin peste 50% la examenul de Bacalaureat în Bihor şi nicio medie de 10"