Inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, a anunţat, joi, că cele 4.100 de kilograme de fructe şi legume au fost confiscate de la firme orădene în perioada 9-13 iulie, într-o acţiune comună a Serviciului de Investigare a Fraudelor, Poliţiei Municipiului, comisari ai Gărzii Financiare şi inspectori ai Direcţiei Agricole.

Astfel, au fost verificate 24 de societăţi comerciale, controalele soldându-se cu amenzi în valoare de 31.500. "Totodată, au fost confiscate 1.268 kg de varză, 1.024 kg de ardei gras, 715 kg de roşii, 330 kg de pepene roşu, 232 kg de vişine, 98 kg de ceapă şi peste 500 kg de alte legume şi fructe în valoare totală de aproximativ 10.000 lei, deţinute fără documente legale de provenienţă", a precizat Dinu.

Potrivit acesteia, bunurile au fost valorificate de către compartimentul de specialitate al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bihor, fiind predate şi vândute unor societăţi comerciale din judeţ. "Sumele colectate astfel intră absolut toate la bugetul de stat", a precizat Vasile Farc, purtătorul de cuvânt de la Finanţe.

Controalele au fost menite să prevină şi să combată actele ilicite din domeniul achiziţiilor intracomunitare şi importurilor de legume - fructe, precum şi pentru a verifica modul de respectare a legislaţiei în vigoare de către administratorii societăţilor comerciale ce activează în acest domeniu. În perioada următoare, acţiunile SIF vor continua, pentru combaterea evaziunii fiscale.