Pârâul Peţa, care traversează Oradea din Nufărul în zona Calea Aradului, este pentru unii locuitori ai oraşului un tomberon curgător.

Pe fundul pârâului se văd mai multe anvelope aruncate, deşi n-a trecut nici un an de când muncitorii ABA Crişuri au scos peste 100 de cauciucuri din cursul apei.

"Fără voinţa riveranilor de a avea ape curate, albiile râurilor vor fi mereu sufocate de deşeuri. În municipiul Oradea, echipa Apele Române Crişuri a decolmatat pârâul Peţa în perioada 2019-2021 în zona cartierului Prima, în zona parcului Salca şi în zona comercială Auchan. Pe lângă aluviuni, s-au scos din apă peste 100 de anvelope, zeci de bidoane, pubele şi covoare. După mai puţin de un an, din păcate, deşeurile au început să reapară în apă", a transmis ABA Crişuri, alături de fotografii care confirmă că în Peţa s-au scufundat noi anvelope.

ABA Crişuri reaminteşte că aceia care sunt prinşi în timp ce aruncă gunoaie în apă riscă amenzi între 25.000 de lei şi 30.000 de lei, această faptă fiind o contravenţie, potrivit Legii Apelor.