Poliţiştii au oprit distracţia pentru 27 de persoane care participau, duminică, la o petrecere de botez într-un local din Auşeu. 

Botez cu amendă

Petrecerea a fost „spartă” în jurul orei 17 de poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 de Poliţie Rurală Borod. Evenimentul "se desfăşura în spaţiu închis, într-o societate comercială din localitatea bihoreană Auşeu, care funcţionează în regim de restaurant, încălcând astfel prevederile legale cu privire la interzicerea organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.)", se arată într-un comunicat de presă transmis luni de Poliţia Bihor.

În local se aflau 27 de persoane, care au fost legitimate de autorităţi.

Pentru nerespectarea regulilor impuse în timpul pandemiei, proprietarul restaurantului a fost amendat cu 1.000 de lei.

Verificări zilnice

Acţiunile polițiștilor vor continua zilnic în judeţul Bihor, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Poliţia Bihor reaminteşte că organizarea de evenimentele private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) este în continuare interzisă, iar în situaţia în care forţele de ordine constată că aceste interdicţii sunt încălcate, vor interveni şi vor aplica sancţiuni contravenţionale.

„Scopul acţiunilor desfăşurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina cetăţenii să conştientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu coronavirus. Cetăţenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecţie sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165”, încheie comunicatul.