Cele aproximativ 100 de persoane care au ajuns sâmbătă seară la OctoBerFest, în curtea berăriei Bers Nova din Parcul Industrial Borș, au avut parte de o petrecere pe cinste. Rockerii bihoreni Fraţii Jdieri şi Melmac Riders, cea din urmă o trupă din Serbia, i-au ţinut în picioare, iar berea artizanală i-a „încălzit”.

Evenimentele zilei de sâmbătă au debutat la ora 14, cu activităţi creative şi jocuri, dar şi cu o degustare de la Pita Street Food by Graf, şi a continuat cu un spectacol de graffiti şi o paradă de motociclete, programată la ora 16.

Odată cu lăsarea serii, Fraţii Jdieri au urcat pe scenă și au cântat cele mai cunoscute melodii ale lor, între care şi "Accelerează". Apoi, li s-a alăturat tânărul chitarist Ovidiu Boloncan şi solistul Marcel Chişbora (Happy), pentru interpretarea - de două ori - a piesei "Avanpost", de pe noul album al „Jdierilor”, denumit "Post Scriptum". "Piesa aceasta vorbeşte despre perioada prin care trecem, despre sentimentele născute în timpul pandemiei", a explicat solistul Artylerian.

O altă melodie de pe noul album a fost "PLNk", dedicată tradiţionalei băuturi bihorene - pălinca.

În tot acest timp, petrecăreţii au dansat lângă mese sau aproape de scenă, respectând însă distanţarea între ei.

Aproape de ora 22, pe scenă au urcat cei de la Melmac Riders, o trupă tribut Led Zeppelin din Serbia, care au mărturisit că se află pentru prima dată în România. Membrii grupului au reuşit să îi cucerească pe cei prezenţi cu acordurile chitarei electrice, cu piesele proprii, dar şi cu unele cunoscute deja precum "We will rock you" sau cu reinterpretarea piesei "Rolling in the deep", din repertoriul lui Adele, în stil rock.

"Ne-am distrat ca pe vremuri", a spus un petrecăreţ. La un moment dat, spre finalul concertului, pătrunși de atmosferă, câțiva dintre cei aflaţi în faţa scenei au cam uitat de regulile de distanţare și au dansat apropiați.

OctoBerFest continuă duminică în curtea berăriei Bers Nova. Cei care vor ajunge pe acolo trebuie să ştie că vor avea parte nu numai de muzică bună, ci și de mâncare gustoasă şi de mai multe tipuri de bere artizanală nefiltrată, care conțin alcool între 5 și 7,5%, create cu pasiune de Paul Olău, originar din satul bihorean Berechiu. Toate sortimentele au nume inedite, precum „No indie rock”, „No pint of return”, iar una dintre cele mai aromate a primit numele de „The tear of the dark”. 

Accesul la OctoBerFest se face pe bază de bilete (pe loc sau online, prin iabilet.ro), care costă fie 10 lei (pentru festival şi activităţi), fie 50 lei, pentru festival, activităţi şi concerte, la care se adaugă o bere din partea casei.

Locurile sunt limitate, în incinta berărie putând intra doar 100 de persoane. Participanţii sunt rugaţi să respecte măsurile de siguranţă în contextul pandemiei de Covid-19.


Vezi programul din ultima zi a festivalului: 

Duminică 11 Octombrie:

14:00 - Activităţi creative, jocuri, degustări şi street food marca Graf

15:00 – Târg de viniluri Lazy Hour Store

16:00 – Open Mic session: Ceitrei

20:00 – Concert Fringeheads

21:00 – Concert Baby Elvis