Petru Filip a demisionat, vineri după-amiază, de la şefia PDL Bihor, luându-şi prin surprindere colegii din Biroul Permanent Judeţean, care nu se aşteptau la un asemenea gest cu o lună înaintea alegerilor pentru conducerea filialei.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, Petru Filip le-a spus membrilor BPJ că lucrurile au degenerat, că s-a săturat de atacurile concertate care au apărut împotriva sa de când s-a lansat campania internă în partid şi că nu poate accepta să i se facă reproşuri de către colegi abia acum, după ce ani de zile nu i s-a spus nimic.

Trimiterile lui Filip au fost la adresa contracandidatului său la şefia filialei, vicepreşedintele Ştefan Seremi, care, în cadrul unui interviu acordat BIHOREANULUI, şi-a exprimat rezervele cu privire la caracterul lui Filip, l-a acuzat pe acesta că se foloseşte de oameni după care îi uită, şi i-a reproşat pierderea alegerilor locale în faţa liberalilor.

Filip şi-a arătat supărarea şi pentru faptul că, atunci când a fost atacat în presă, partidul nu i-a luat apărarea, făcând trimitere tot la BIHOREANUL şi la campania de presă care arăta jaful imobiliar realizat pe raza municipiului Oradea pe vremea când Filip era primar.

Filip a anunţat, odată cu demisia, şi că se retrage din competiţia pentru un nou mandat. Alegerile pentru conducerea filialei judeţene urmau să se finalizeze pe 2 iulie, cu votare anoului preşedinte al PDL Bihor.

După ce şi-a anunţat demisia, spunând că i-a comunicat-o preşedintelui partidului, premierul Emil Boc, Petru Filip a spus că îi lasă pe cei rămaşi să organizeze alegerile în filială cum consideră ei de cuviinţă şi a ieşit din sală, lăsându-i năuciţi pe cei aproximativ 30 de participanţi.

"Nu există oameni de neînlocuit, Partidul Democrat Liberal Bihor va merge mai departe. Oricum, toţi ceilalţi membri din BPJ am rămas, nimeni nu şi-a dat demisia. O să organizăm alegerile la comune, oraşe şi municipii şi, bineînţeles, la nivel de judeţ. Au mai fost situaţii similare şi în alte organizaţii, nu s-a întâmplat nicio calamitate", aşa a comentat Ştefan Seremi demisia lui Petru Filip.

Până la ora publicării acestei ştiri, Petru Filip nu a putut fi contactat.