Într-o conferinţă de presă susţinută vineri, preşedintele PDL Bihor, Petru Filip, a spus că, având în vedere că săptămâna trecută liberalii şi-au ales preşedintele în persoana lui Crin Antonescu, democrat-liberalii nu mai văd posibilă o alianţă de doctrină de centru dreapta cu PNL.

„Indiferent de motivaţiile cu care PDL a venit, de-a lungul timpului, legat de necesitatea coagulării unei alianţe de centru dreapta care să ţină cont de o anumită similitudine doctrinară, mi se pare o ruptură totală a PNL de PDL, chiar în perspectiva de timp mediu, următorii doi ani cel puţin. PNL încearcă o apropiere de PSD", a spus Filip.

Senatorul a apreciat că, în acest context, este evident că PDL va întări actuala coaliţie pe care o are cu UDMR. „În plan local, vom încerca, nu de la o zi la alta, pentru că acest lucru este imposibil, dar cel puţin pas cu pas, consolidarea relaţiei cu UDMR".

Pe de altă parte, liderul PDL Bihor a mai spus, despre numirea secretarului general Mircea Matei ca preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare pentru Utilităţi Publice, că este un lucru bun şi a apreciat că este pentru prima oară când Bihorul este „suficient de bine" reprezentat la nivelul instituţiilor centrale, el dându-i ca exemple pe cei doi miniştri bihoreni din Guvern - Vasile Blaga de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, şi Cseke Attila de la Ministerul Sănătăţii - dar şi pe secretarii de stat ori şefii de agenţii. Filip a mai spus că mai are în vedere două nume dintre pedeliştii bihoreni, pentru instituţiile centrale, dar nu a precizat cine sunt aceştia şi nici ce posturi vizează.

Senatorul bihorean a răspuns şi la acuzaţiile de politizare excesivă aduse vineri de deputatul PNL Lucia Varga, fost secretar de stat la Ministerul Mediului, spunând că, aşa cum a fost şi ea numită politic, la fel şi PDL şi-a numit directorii la instituţiile descentralizate.

„La fel cum domnul Matei a fost numit la conducerea ANRSC, la fel a fost numită şi doamna Varga secretar de stat. Nici dumneai nu a dat concurs. Să-l întrebe pe domnul Bolojan. Cât a fost prefect şi era cu noi la guvernare, a fost foarte eficient în schimbarea directorilor PSD. I-a chemat la el, nu ştiu ce le-a zis, dar au plecat. Ce-i drept, ne-am bucurat şi noi de acest succes, pentru că ne-am pus oamenii noştri", a recunoscut Filip.