Biroul Permanent Judeţean al PDL Bihor a decis, vineri, ca alegerile la nivelul conducerii filialei judeţene să se desfăşoare până la data de 1 mai. Propunerea a fost susţinută de apropiaţi ai actualului preşedinte Petru Filip, deoarece îl favorizează pe acesta şi echipa lui, şi a fost votată de majoritatea membrilor Biroului în absenţa unei variante alternative.

Data alegerilor este surprinzător de apropiată, ţinând seama de faptul că alegerile pentru conducerea naţională a partidului, înaintea cărora trebuie finalizate scrutinurile judeţene, sunt programate să se încheie până pe 15 iulie, când va avea loc Convenţia Naţională a PDL.

În schimb, pe acelaşi sistem al alegerilor "de jos în sus", datorită calendarului decis de Biroul judeţean vineri în mai puţin de o lună trebuie să se deruleze alegerile în cadrul tuturor organizaţiilor PDL din judeţ, întreprindere extrem de dificilă, din punct de vedere organizatoric.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, toată această grabă are o singură miză: realegerea echipei senatorului Petru Filip, în frunte cu acesta, la cârma organizaţiei. Victoria eternului lider este aproape sigură ţinând cont de incapacitatea adversarilor, grupaţi în jurul lui Ştefan Seremi, de a se organiza, dar şi de a prezenta o alternativă suficient de credibilă.