Fostul primar al Oradiei Petru Filip, acum vicepreşedinte al Senatului, pare să aibă ezitări pe tema viitorului său în PDL.

După ce joi seară, la Money Channel, a declarat că se gândeşte să participe la votul pe moţiunea de cenzură a USL, în condiţiile în care PDL a decis ca aleşii săi să nu voteze, senatorul şi-a reconfirmat poziţia vineri, pentru Realitatea.net. "Mă gândesc să particip la vot, dar mai sunt două săptămâni până atunci. Discuţia a fost aşa, o chestiune pe finalul emisiunii, pentru a forţa nota discuţiei", a spus Filip.

Întrebat dacă e posibil să plece din PDL, Filip a ezitat. "Deocamdată... nu ştiu, sunt în PDL. Eu am făcut politică pentru că am vrut să fac. Am fost primar două mandate în Oradea, am fost europarlamentar. Dacă ai valoare şi calitate, omul te votează, nu atât îţi dă partidul cât să te ducă în spate", a afirmat senatorul.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, în urmă cu doi ani, politicianul, ales pe Colegiul Uninominal 3, Oradea-Ceica, a votat moţiunea de cenzură a Opoziţiei contra Guvernului Boc, afirmând ulterior că a făcut-o din greşeală.

Pe de altă parte, recent, Filip a postat pe blogul său un text în care critica managmentul aplicat de Guvern, condus de colegii săi de partid. "Nu este admisibil să promitem tot timpul că lucrurile se vor schimba în bine şi să nu facem nimic în acest sens. Nu este admisibil să spui că de la 1 iunie vei mări salariile, că se pot identifica resurse pentru ca oamenilor să li se reîntregească salariile şi apoi la câteva zile distanţă să afirmi cu nonşalanţă că nu a promis nimeni că salariile vor fi reîntregite. Să nu mai vorbim de toată afacerea Cupru Min, care sub "febra freneziei economice care se naşte din nou" nu mai este prezentată ca un succes, ci ca un eşec pe toate planurile", a scris senatorul, acestea fiind doar câteva dintre criticile aduse Executivului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

De menţionat că, începând de joi, opoziţia are majoritate în Senat, după ce PDL-ista Mihaela Popa a demisionat şi a trecut la USL. Ultima plecare din barca Puterii spre cea a Opoziţiei a fost anunţată vineri. Deputatul de Timiş Marius Dugulescu a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Timiş, în prezenţa lui Crin Antonescu, că demisionează din PDL şi se înscrie în PNL.