Senatorul Petru Filip a fost ales duminică în funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei PDL a Sectorului 2 Bucureşti. În pofida ipotezelor că Filip ar renunţa la calitatea sa de membru în PDL Bihor şi implicit la cea de preşedinte al organizaţiei din colegiul Oradea Sud-Salonta, unde a fost ales, şi că s-ar muta definitiv în Capitală, deocamdată fostul primar nu şi-a exprimat opţiunea în acest sens.

În timp ce Filip nu a putut fi contactat pentru a spune ce intenţii are, deputatul Ştefan Seremi, preşedinte interimar al PDL Bihor în urma demisiei lui Filip din această funcţie, afirmă că vicepreşedintele Senatului nu l-a anunţat în prealabil despre candidatura sa la Sectorul 2.

"Pe noi nu ne-a anunţat că va candida. Nici eu nu ştiu ce se va întâmpla pe mai departe. Nici nu ştiu dacă mai rămâne sau nu şi în Bihor. Statutul partidului prevede doar că poţi să fii acolo unde lucrezi sau unde ai domiciliul, dar nu cred că există vreo condiţionare", a declarat Seremi pentru BIHOREANUL.

La rândul său, Dorin Corcheş, şeful PDL Oradea, a afirmat că, din câte ştie el, Filip nu va renunţa la poziţia din Bihor, având posibilitatea, potrivit statutului, să îşi păstreze ambele funcţii.

"Domnul Filip, având locul de muncă în Bucureşti, putea să fie ales şi acolo. Dar dânsul este senator de Bihor, ales pe colegiul 3 uninominal, iar până în 2012 va reprezenta alegătorii bihoreni din acest colegiu", a spus Corcheş.

Alegerile din PDL Sectorul 2 s-au desfăşurat duminică, în funcţia de preşedinte fiind aleasă Anca Boagiu, actualul ministru al Transporturilor.