Compania americană Pfizer, cea care împreună cu BioNTech a creat primul vaccin aprobat anti-Covid-19, va concedia mai mulţi angajaţi de la sediul de distribuţie din Belgia, pentru că un departament al acestuia va fi mutat la Bucureşti.

Potrivit agenţiei de presă Agerpres, care citează cotidianul La Libre Belgique, vor fi daţi afară 38 de angajaţi din 238 de la centrul de distribuţie a vaccinurilor Pfizer din comuna Zaventem, Belgia.

Sindicatele belgiene se declară şocate de anunţul firmei, care a ales să pună pe liber angajaţi în timpul pandemiei. "Cu acest anunţ, Pfizer confirmă că nu este un salvator al omenirii, ci că vrea mai ales să fie o maşină de profit. Nu putem accepta asta", a declarat un lider sindicalist pentru publicaţia belgiană.  

Decizia a fost motivată de conducerea companiei care a transmis că se doreşte o optimizare a organizării, La Libre Belgique scriind că de fapt aceştia vor muta un departament de planificare a aprovizionării cu vaccinuri anti-Covid la Bucureşti.

"Încercăm constant să optimizăm organizarea lanţului global de aprovizionare. În prezent căutăm opţiuni care ne vor permite să ne centralizăm în continuare resursele, să îmbunătăţim eficienţa proceselor, continuând să oferim cele mai bune niveluri de servicii. Acest lucru ar putea duce la redistribuirea unui număr definit de funcţii ale lanţului de aprovizionare în cadrul reţelei noastre extinse", a declarat un purtător de cuvânt de la Pfizer.

Grupul farmaceutic american Pfizer are în prezent aproximativ 2.500 de angajaţi în Belgia, repartizaţi în patru centre: Anderlecht (centru de cercetare clinică), Ixelles (sediu administrativ şi comercial), Puurs (centru de producţie) şi Zaventem (centru de distribuţie).