Thurzó Zoltán, pianistul care deține 3 titluri în Cartea Recordurilor, oferă iubitorilor de muzică cultă un nou concert. Duminică, 22 septembrie, de la ora 18, artistul va susține prima parte a Integralei Nocturnelor de Chopin, în sala Universității creștine Partium.

Așa cum și-a obișnuit auditoriul, spectacolele lui Thurzó Zoltán oferă o concepție unică asupra muzicii. În această notă, concert-pianistul și-a propus să redea Integrala Nocturnelor pentru pian solo de Chopin, iar în primul episod al proiectului Art&Culture Guinness Music Evenings, în cadrul concertului de duminică, artistul va interpreta primele 10 nocturne dintre cele 21.

„Stilul lui Chopin iese în evidență prin profunzimea nuanței și a expresivității, nu doar prin complexitatea tehnică”, a transmis artistul.

Bilete pot fi cumpărate la prețul de 50 RON, prin rezervare la numărul de telefon 0742.901.902 sau la fața locului, înainte de eveniment.

Thurzó Zoltán deține trei titluri de recordman, intrând în celebra Carte Guinness World Records pentru concertul ținut la cea mai înaltă atitudine, pe muntele Everest, la 5.324,77 m, pentru maratonul de pian de 130 de ore, ținut la Oradea, și, cel mai recent, pentru concertul de pian pe cea mai înaltă șosea din lume, Umling la Pass din India, la altitudinea de 5.798 metri.

„Eu fac aceste recorduri pentru a înființa un muzeu al muzicii la Oradea”, a spus Thurzó, care și-a lansat recent și 2 CD-uri pentru iubitorii de muzică clasică: Franz Liszt: Harmonies poétiques et religieuses S.173 și Heart and Soul vol. 1.

Programul complet al concertului de duminică, primul episod din Integrala Nocturnelor de Chopin:

Nocturna în Si bemol minor, Op. 9, Nr. 1

Nocturna în Mi bemol major, Op. 9, Nr. 2

Nocturna în Si major, Op. 9, Nr. 3

Nocturna în Fa major, Op. 15, Nr. 1

Nocturna în Fa diez major, Op. 15, Nr. 2

Nocturna în Sol minor, Op. 15, Nr. 3

Nocturna în Do diez minor, Op. 27, Nr. 1

Nocturna în Re bemol major, Op. 27, Nr. 2

Nocturna în Si major, Op. 32, Nr. 1

Nocturna în La bemol major, Op. 32, Nr. 2

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!