Primăria Sântandrei își chestionează cetățenii dacă vor sau nu o piață agroalimentară în comună. Ar fi vorba despre o nouă construcție, modernă, realizată în Cartierul Tineretului, unde ar urma să fie comercializate produsele locale, care să găzduiască inclusiv spații comerciale.

Sondajul a fost lansat vineri pe pagina de Facebook a administrației locale, proiectul pieței fiind prezentat drept unul „ambițios care vizează dezvoltarea comunității”.

„Acest proiect are ca obiectiv principal îmbunătățirea calității sistemului comercial în comuna noastră, oferind locuitorilor și vizitatorilor un spațiu dedicat comercializării și promovării produselor locale”, se arată în anunțul postat de edili.

Investiția ar urma să fie realizată cu fonduri nerambursabile și are ca scop inclusiv revitalizarea unei zone „care în prezent nu servește nicio funcțiune specifică și să contribuim la creșterea densității construite în zonă.

„Proiectul propune amenajarea unui corp de clădire la intersectia str. Râturi cu str. Crișului, care va fi înconjurat de amenajări peisagistice, creând astfel un mediu plăcut și atractiv. 

Mai mult, ne dorim ca această clădire să utilizeze sisteme de energii regenerabile, subliniind angajamentul nostru față de sustenabilitate și protejarea mediului înconjurător”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Chestionarul este disponibil online, AICI, iar reprezentanții administrației locale dau asigurări că răspunsurile sunt anonime.

În piață ar urma să fie amenajate zone de vânzare de legume și fructe, lactate, dar și zone de food court și alte spații comerciale.

„De asemenea, se vor asigura locuri de parcare, precum si o zonă destinată staționării temporare pentru descărcare și aprovizionare, facilitând astfel procesul de aprovizionare a pieței”, se explică în expunerea făcută de edili.

Între altele, cetățenii sunt invitați să răspundă dacă consideră oportună o asemenea investiție în localitate, cât de des frecventează alte piețe, care sunt preferințele lor atunci când merg la piețe, dar și dacă, în opinia lor, un astfel de loc ar contribui la dezvoltarea comunității locale.

Completarea chestionarului durează câteva minute.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!