Operatorul licenţiat de salubritate al municipiului, RER Ecologic Service, îşi adaptează parcul auto la necesităţile urbei. Pentru că anvelopele actualelor utilaje pe care le foloseşte la curăţenia oraşului lasă urme pe dalele albe din Piaţa Unirii, compania caută cea mai eficientă soluţie pentru curăţenia din piaţa centrală.

În ultimele zile, muncitorii RER au testat două tipuri de maşini de periat, similare celor care se folosesc în mall-uri. Ambele modele sunt alimentate electric, însă au o motorizare diferită, presupunând implicit şi costuri diferite. Reprezentanţii societăţii au înaintat Primăriei câte un raport pentru fiecare din utilajele testate, iar după ce edilii vor alege varianta optimă, noua maşinărie va fi achiziţionată.

Pe de altă parte, RER Ecologic Service îşi doreşte să achiziţioneze şi un utilaj special pentru curăţarea gumelor de mestecat lipite de dale. Sunt în analiză două maşinării diferite, una care funcţionează cu abur cald şi alta cu azot lichid. La fel ca în cazul utilajului de curăţenie, şi cel pentru eliminarea gumelor va fi achiziţionat de RER doar după consultarea Primăriei.