Piaţa Decebal se schimbă la faţă. Administraţia Domeniului Public Oradea a investit până acum 130.000 de lei în modernizarea pieţei, din bugetul propriu.

"Am construit 32 de module din tablă dotate cu rolete din plastic în zona Bazar, comercianţii fiind deja mutaţi în acestea. De asemenea, hala de lactate din mijlocul pieţei a fost demolată, comercianţilor de brânzeturi fiindu-le alocat un sector în partea dinspre Crişul Repede, unde au fost amplasate 8 chioşcuri din tâmplărie PVC", a declarat Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al ADP Oradea.

Lucrările de modernizare schimbă, chiar dacă nu în totalitate, aspectul pieţei, comercianţii având la rândul lor condiţii mai bune să-şi desfăşoare activitatea.

"Prin mutarea sectorului lactate în partea dinspre Crişul Repede întreaga locaţie a devenit mult mai aerisită", a mai precizat Florin Alexandru.

Pe 25 iulie, ADP Oradea va derula licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de reabilitare a copertinei în Piaţa Decebal, valoarea acestora fiind estimată la 352.250 lei. Banii provin tot din bugetul ADP.