Piaţa Decebal are un nou "look". Administraţia Domeniului Public Oradea a investit 60.000 euro în schimbarea vechii împrejmuiri din beton cu o nouă faţadă pe structură metalică şi închisă cu panouri din policarbonat compact.

"Prin realizarea acestei faţade principale şi a celei din partea laterală dreapta oferim condiţii mai bune celor care îşi desfăşoară aici activitatea, dar şi dăm un aspect adecvat acestei pieţe", a precizat directorul ADP Oradea, Liviu Andrica, joi, într-o conferinţă de presă la faţa locului.

Noua faţadă ventilată a Pieţei Decebal are fundaţii continue, izolate din beton armat, structură metalică şi închideri din policarbonat compact şi din plăci compozit din aluminiu. Finisajele la soclu sunt de culoare maro, iar faţada este închisă cu panouri din policarbonat compact semi-transparent, pe o suprafaţă de 642 mp. Valoarea totală a investiţiei, începute la finalul anului 2014, este de 265.250 lei plus TVA.

În ultimii ani, ADP Oradea a investit circa 200.000 euro în Piaţa Decebal, amenajând chioşcuri pe structură metalică pentru zona de bazar, precum şi chioşcuri noi pentru zona de lactate. De asemenea, învelitoarea acoperişului a fost înlocuită în mare parte, iar mesele au fost schimbate. Piaţa Decebal are 84 mese, ocupate în proporţie de 95%, şi 40 de comercianţi în chioşcuri.

Noua faţadă a Pieţei Decebal nu este, însă, pe placul tuturor, mai ales deoarece plăcile care o acoperă se ondulează. Cunoscutul designer Horia Popa a postat pe pagina lui de Facebook o poză de detaliu cu noua faţadă precizând că, în opinia lui, materialul n-a fost bine ales, acesta urmând să crape în scurt timp. 

"În scurt timp, veţi vedea cum crapă faţada de plexiglas a Pieţei Decebal, de la dilatări ziua şi contracţii noaptea. Pe la fiecare surub, şi sunt două, trei mii. Plus efectul de suprafaţă vălurită, datorat dilatărilor necontrolate. Asta după ce au pus policarbonat albastru la cupolele acoperişului, astfel încat şi cea mai apetisantă căpşună devine violet", a scris Horia Popa.