Piaţa Ferdinand din centrul Oradiei a început să capete culoare. La finalul săptămânii trecute, se lucra la amenajarea spaţiilor verzi prevăzute în proiectul de reamenajare a pieţei, care, în final, vor cuprinde 30 de arbori de înălţimi medii şi peste 1.500 de arbuşti de talie medie, precum şi 2.005 de flori anuale şi perene, plantate în scuaruri.

Pe lângă zona pavată cu piatră naturală, deci, în piaţa din jurul clădirii Teatrului au fost prevăzute mai multe zone verzi (în total circa 1.000 mp), inclusiv în faţa statuii Reginei Maria.

Acestea sunt realizate prin plantarea unor specii de arbori: liquidambar styraciflua numit şi "Gum Ball", Albizia julibrissin Ombrella şi Acer palmatum Bloodgood; arbuşti: Lonicera nitida Maigrun, Rosa Fairy (o specie de trandafir), Pachysandra terminalis, Lavandula angustifolia (lavandă englezească).

În proiect este prevăzută şi echiparea Pieţei Ferdinand cu mobilier urban durabil. Investiţia în reabilitarea Pieţei Ferdinand se ridică la 18,5 milioane lei, plus TVA.