Finalul de an încetineşte şi angajările în companiile din Bihor. În penultima zi a anului 2020, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a raportat doar 502 locuri de muncă vacante în judeţ, un număr mic explicabil prin faptul că, în această perioadă, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, multe firme şi-au redus activitatea.

Din totalul job-urilor disponibile, doar 54 sunt pentru bihorenii absolvenţi de studii superioare. Companii din parcurile industriale ale Oradiei, precum Nidec, Celestica, Plexus sau Eberspaecher angajează analişti, ingineri ori specialişti în resurse umane. De asemenea, ingineri din diferite specializări mai caută şi alte firme, precum UAMT, Selina ori Class Furn.

Pentru absolvenţii de studii medii, AJOFM Bihor a anunţat 282 de locuri de muncă vacante. Printre altele, RER Vest caută 20 de agenţi de contractare, firme precum Altomira Style, Beniamino Hold Style, Fuxia Trend sau Meum Bun angajează confecţioneri îmbrăcăminte. Pe piaţa muncii, se mai cer lăcătuşi, instalatori, operatori CNC, poştaşi, electricieni, tâmplari ori sudori.

De asemenea, la mare căutare sunt şoferii profesionişti, opt companii având asemenea anunţuri, pentru zeci de job-uri disponibile.

Bihorenii fără calificare au la dispoziţie 109 oferte, ca ambalatori, femei de serviciu, manipulanţi de marfă sau montatori subansamble.