În această săptămână, firmele și instituțiile publice din Bihor au anunțat un număr total de 1.132 de locuri de muncă vacante, din care mai mult de jumătate sunt în Oradea sau satele vecine municipiului.

Lista job-urilor, publicată joi de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor, arată că trendurile de pe piața muncii se păstrează în județ. În continuare, sunt la mare căutare șoferii de TIR, angajați pentru sectorul HoReCa, lucrătorii comerciali ori muncitori în construcții.

De exemplu, pentru lucrătorii comerciali sunt 22 de anunțuri, de la firme din tot județul, unele căutând chiar câte 10 vânzători.

În industria confecțiilor, 17 firme din Oradea, Finiș, Tileagd, Ștei, Palota, Sălacea și Chijic caută zeci de muncitori necalificați, iar alte opt anunțuri sunt pentru persoane care au deja o calificare în domeniu. Necalificați se caută și în construcții, cum ar fi muncitori pentru demolări de clădiri ori pentru spargerea și tăierea materialelor.

Lista locurilor de muncă vacante cuprinde și poziții de conducere: firme diferite din Oradea caută director economic, director general sau director de vânzări. Totodată, în Ianoșda este nevoie de un șef de fermă agricolă, în Bratca un șef pentru o păstrăvărie, iar trei fabrici din Oradea, Borș și Săbolciu caută șefi de schimb sau de secție.

Pe de altă parte, 24 de angajatori din Bihor fac recrutări de mai multe persoane, toate lansând anunțuri pentru cel puțin 15 angajați pe o singură poziție. De exemplu, o firmă din Sânmartin caută 15 agenți de securitate, alte două din Oradea câte 15 dulgheri, iar o alta, tot din municipiul reședință de județ, 15 parchetari.

Lista completă a locurilor de muncă vacante în Bihor:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!