Amorțeala specifică începutului de an se resimte și pe piața muncii din Bihor.

La Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor au fost anunțate, în această săptămână, 837 de locuri de muncă vacante. Dintre acestea, mai mult de jumătate, 472 la număr, sunt la firme și instituții din Oradea și comunele vecine.

Anunțul cel mai mare este unul cu 150 de locuri de muncă pentru muncitori necalificați în agricultură, pe care vrea să-i recruteze o firmă din Husasău de Tinca. Cerințele pentru acest job sunt minime, doritorii trebuie să aibă doar studii primare.

Alți 75 de muncitori necalificați, dar pentru ambalarea produselor, caută o firmă din Beiuș, iar o alta din Oradea are nevoie de 50 de șoferi de TIR-uri.

Lista joburilor mai cuprinde anunțuri de angajare pentru agenți de securitate, muncitori calificați sau necalificați în construcții, montatori de subansamble, angajați în HoReCa, lucrători comerciali.

Pentru absolvenții de studii superioare sunt disponibile doar 55 de locuri de muncă, majoritatea pentru ingineri, specialiști în domeniul calității, proiectanți sau economiști.

Lista locurilor de muncă vacante în Bihor:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!