Conform statisticii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, şomajul este în scădere în Bihor. La finalul lunii martie, judeţul avea o rată de şomaj de 3,36%, mai mică decât în februarie, când procentul era de 3,57%, dar şi decât în martie 2015, când era de 3,86%.

Numeric, Bihorul are 9.223 de şomeri, dintre care 76%, adică 7.056 sunt neindemnizaţi. În februarie, numărul şomerilor din Bihor era de 9.822.

Totodată, în această săptămână, Agenţia a înregistrat 999 de locuri de muncă vacante, dintre care 812 în Oradea. 97 din totalul joburilor au drept condiţie de ocupare o diplomă de studii superioare. Companiile bihorene caută analişti calitate, ingineri sau programatori.

Din cele 521 de locuri de muncă pentru absolvenţii de studii medii sau şcoală profesională, fiind la mare căutare agenţii de vânzări, agenţii de servicii clienţi, croitorii, confecţionerii de articole din piele şi înlocuitori, dar şi muncitorii în sectorul construcţii. Pentru muncitorii necalificaţi, angajatorii bihoreni au o ofertă de 194 de locuri de muncă.

Un număr mare de locuri de muncă sunt disponibile în zona Beiuşului. 12 angajatori au notificat AJOFM Bihor că au, în total, 149 de locuri de muncă vacante. Majoritatea acestor firme sunt profilate pe producţia articolelor de încălţăminte din piele sau înlocuitori, care, după o perioadă în care nu au avut comenzi şi au dat oameni afară, acum au obţinut noi contracte.