De câteva zile, vechile gherete din piaţa Obor, care găzduiau unităţile de alimentaţie publică, au fost înlocuite cu chioşcuri noi, aproape identice, izolate şi dotate cu rolete de închidere.

Administraţia Domeniului Public a investit aproape 100.000 de euro în amenajarea noilor chioşcuri, întinse pe 1.220 metri pătraţi. "Această lucrare era necesară deoarece chioşcurile vechi aveau un aspect dezordonat, fiecare fiind conceput şi executat în alt stil, neavând un aspect unitar. Noile chioşcuri au cel puţin două avantaje: vizitatorii vor fi serviţi în condiţii mai bune şi comercianţii au utilităţile necesare, apă şi curent", a declarat directorul ADP Oradea, Liviu Andrica, miercuri, într-o conferinţă de presă ţinută la faţa locului.

Construcţiile sunt realizate din structură metalică cu tablă cutată la pereţi şi ţiglă metalică profilată pe acoperiş. 22 dintre chioşcuri se întind pe 54 mp, iar unul este mai mic, de 34 mp. Totodată, 22 dintre noile construcţii au fost deja adjudecate prin licitaţie, preţurile pornind de la 27 lei pe metru pătrat lunar şi ajungând chiar şi la 37 de lei / mp / lună.

Pe lângă aceste module, ADP Oradea a pus la dispoziţia comercianţilor din Piaţa Obor şi 60 de locuri în cortul recent montat în capătul dinspre şoseaua de centură, cort pe care ADP îl folosise pentru găzduirea comercianţilor din piaţa Rogerius, câtă vreme aceasta s-a aflat în şantier. Cortul, dotat şi el cu utilităţi, este dedicat bazarului, adică vânzătorilor de haine şi încălţăminte noi. Ei îl ocupă doar în zilele de duminică, în timp ce de luni până sâmbătă ADP este dispusă să închirieze cortul oricărui doritor.

Pentru perioada următoare, ADP şi-a mai propus ca în Piaţa Obor să audcă o pompă cu fise, ca vânzătorii de maşini să-şi poată spăla autoturismele.