Administraţia Domeniului Public Oradea a anunţat că, începând din 1 august, Piaţa Obor va fi deschisă în fiecare zi, între orele 6 şi 18. Până acum Ocska era deschisă doar în zilele de duminică şi luni.

"Am primit mai multe cereri în acest sens din partea comercianţilor, iar domnul director Andrica a decis să introducem acest sistem pe o perioadă de probă de două luni", a declarat pentru BIHOREANUL Cătălin Birta, administratorul Pieţei Obor.

Potrivit acestuia, comercianţii care achită anticipat tariful de acces în piaţa pentru patru duminici vor putea să vândă în acel spaţiu gratuit în tot restul lunii respective, pe baza facturii primite. Ceilalţi vor fi taxaţi conform tarifului zilnic: 2,5 lei pe metru pătrat, pe jos, sau 8 lei pe metru pătrat, masa.

Pe de altă parte, ADP Oradea a mai anunţat că, tot începând din 1 august, accesul la toaletele publice din pieţele oraşului va fi gratuit. De câteva luni şi accesul la toaletele administrate de ADP pe domeniul public, adică Parcul Magnoliei, Piaţa Ferdinand, strada Republicii şi pasajul din faţa Gării Centrale, se face tot fără plată.

Mădălina Jugrestean