Piaţa volantă din centrul Oradiei se extinde. Producătorii locali nu vor mai sta doar sâmbăta în piața Unirii, ci și miercurea după amiaza.

Potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Judeţean Bihor, târgul produselor locale din Piaţa Unirii va fi deschis în fiecare miercuri, inclusiv în 14 august, între orele 17 şi 20, şi în fiecare sâmbătă între orele 9 şi 14.

Prima ediţie a acestuia a avut loc în urmă cu mai bine de un an, pe 15 iulie. "Comparativ cu anul trecut, când media participanţilor la târgul din Piaţa Unirii era de 33 de producători locali, anul acesta numărul lor a crescut la aproximativ 50 de producători prezenţi la fiecare ediţie a târgului", se arată în comunicat.

După cum se știe, din primăvara acestui an au fost deschise şi alte pieţe volante în oraş, una în cartierul Nufărul şi una în cartierul Ioşia.

Târgul din cartierul Nufărul se deschide în piaţeta de la intersecţia străzii Ciheiului cu strada Nufărului, lângă McDonalds, între orele 13 şi 16, iar târgul din Ioşia, de lângă Casa Tineretului, în fiecare joi, între orele 14 şi 18.

La pieţele volante au participat până acum producători din 40 de localităţi din judeţul Bihor, cei mai mulţi fiind din Oradea, Episcopia Bihor şi Podgoria.

La târguri vizitatorii pot găsi legume şi fructe proaspete, murături, gemuri şi sucuri, ceaiuri naturale, produse apicole, must şi vin, ulei presat la rece, brânzeturi, produse din carne, produse de panificaţie, dulciuri tradiţionale, condimente, produse de lavandă, flori şi articole de artizanat.

Producătorii locali care doresc să vândă la târg trebuie să contacteze întâi Asociaţia Agricultorilor din Valea Ierului, la adresa de email targbihor@gmail.com sau la numărul de telefon 0756.530.912.

"Proiectul se desfăşoară în cadrul unui parteneriat încheiat între Consiliul Judeţean Bihor, Asociaţia Agricultorilor din Valea Ierului, Primăria Municipiului Oradea, Asociaţia Pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) şi Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Bihor (ADD)", se mai arată în comunicat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!