Cum reţelele de termoficare urmează să fie înlocuite şi în zona magazinului Crişul, municipalitatea a decis să nu refacă vechiul pavaj, ci să reamenajeze întreaga piaţetă, de 2.000 metri pătraţi, din faţa centrului comercial.

"Având în vedere că, în cadrul lucrărilor de înlocuire a reţelelor de termoficare, una dintre magistralele care vor fi înlocuite trece pe sub piaţeta din faţa Magazinului Crişul şi luând în considerare modul necorespunzător în care arată momentan această piaţetă, s-a luat decizia ca, în urma lucrărilor, decât să se refacă ceva prost făcut, mai bine să schimbăm total aspectul piaţetei, astfel încât el să corespundă în final întregului ansamblu urbanistic din care face parte", a declarat primarul Ilie Bolojan, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Proiectul propus de municipalitate, care va fi supus, joi, aprobării Consiliului Local este în valoare totală de 570.257 euro, cu TVA, şi cuprinde pavarea întregii piaţete cu piatră naturală, respectiv porfir bej şi bej maroniu şi granit alb-auriu. În piaţetă vor fi şi zone verzi, bănci şi jardiniere.

"Acest proiect va fi continuat cu reabilitarea şi lărgirea trotuarului care leagă Magazinul Crişul de pietonal până la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, dorindu-se o lărgire a trotuarului cu circa doi metri, astfel încât lăţimea acestuia să permită şi amenajarea unei piste de biciclete", a mai spus Bolojan.