Piaţeta Independenţei din Oradea este în plin proces de modernizare. În aceste zile constructorul toarnă şapa deasupra parcării subterane şi se pregăteşte montarea granitului şi a porfirului, a anunţat municipalitatea.

Proiectul prevede construirea a trei corpuri de clădiri - C1, C2 şi C3 - cu funcţiuni diverse, precum şi amenajarea platformelor pietonale, zonei de spaţii verzi, dar şi dotarea cu mobilier urban.

Pavilionul expoziţional care va fi amenajat în corpul de clădire C1 are structura de rezistenţă realizată complet, fiind amplasată şi structura metalică a pavilionului.

De asemenea, în corpul C2 va fi amenajat un punct de informare turistică. Aici primăria a anunţat că a fost finalizată hidroizolaţia la acoperiş, precum şi instalaţia sanitară şi de încălzire, iar momentan se lucrează la partea de instalaţii electrice.

În paralel, la corpul C3, ce va găzdui un spaţiu comercial realizat din structură uşoară metalică, este finalizată partea de hidroizolaţie a acoperişului şi lucrările de montare a structurii de rezistenţă.

"Totodată, pe amplasamentul delimitat de strada Independenţei, malul Crişului Repede, Sinagoga Sion şi Podul Sf. Ladislau au fost realizate instalaţiile de irigaţii inclusiv partea de hidroizolaţie, urmând ca mâine să se toarne şapa. În parcare se lucrează la camera tehnică a cascadelor şi la oglinzi de apă, instalaţiile cuvelor au fost montate încă din toamnă", se arată într-un comunicat de presă transmis miercuru de Primărie.

Proiectul este pus în practică de SC Construcţii Bihor SA, care a câştigat lucrarea în urma unei licitaţii.

Valoarea investiţiei este de 18,6 milioane lei fără TVA, iar lucrările începute în octombrie anul trecut ar fi trebuit să fie gata în 12 luni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!