Cele zece luni scurse de când cursurile se ţin aproape exclusiv online n-au fost suficiente pentru ca Universitatea din Oradea să-şi pună la punct o platformă online stabilă. După ce în ultimele săptămâni a mai făcut figuri, site-ul pe care studenţii trebuie să intre a picat de tot săptămâna trecută, luni, taman în prima zi a sesiunii de examene, şi n-a putut fi accesat minute în şir.

Baiul este că pedepsiţi pentru această eroare nu sunt informaticienii Universităţii, ci studenţii! Eroarea tehnică s-a petrecut la câteva minute după ora 18, fix după ce a început examenul de tip grilă pe care studenţii anului IV de la Medicină Dentară l-au susţinut la Endodonţie.

Site Universitate

Cum site-ul afişa doar un mesaj de eroare, mulţi studenţi nu s-au încadrat în cele 10 minute în care ar fi trebuit să răspundă la toate întrebările, aşa că s-au trezit picaţi la examen.

Tinerii i-au povestit lui Bihorel că degeaba i-au explicat profesoarei Teodora Ştefănescu că nu este vina lor că Universitatea le încasează taxele şi nu-i capabilă să le ofere o platformă rezistentă, că aceasta n-a putut fi înduplecată şi i-a chemat în sesiunea de restanţe. Numai să mai ţină platforma Universităţii până atunci...

UPDATE: „Reclamanţii, nişte excepţii”

În urma apariţiei acestui articol, alţi studenţi din anul IV de la Medicină Dentară s-au arătat nemulţumiţi de colegii lor care au reclamat problema de la examenul de Endodonţie.

„Nu este corect ce au făcut, pentru că profesoara le-a oferit o soluţie, spunând că este disponibilă să mai aştepte 10 minute, pentru ca toţi să poată intra în examen. Totuşi, 3-4 colegi cărora nu le-a mers platforma nu au fost de-acord, probabil pentru că n-au învăţat. Doamna profesoară nu are nicio vină şi majoritatea colegilor mei de an ştiu asta. Reclamanţii sunt nişte excepţii”, a declarat M.D., unul dintre studenţi.