În baza unui parteneriat încheiat între grădiniţa lor şi grădiniţa particulară cu predare intensivă în limba engleză "Paradisul copiilor" din Oradea, 25 de preşcolari de la grădiniţa din Săbolciu vor cunoaşte, pe parcursul a cinci luni, patru sărbători specifice americanilor: Halloween, Ziua Recunoştinţei, Crăciunul şi Valentine's Day.

Cum la sfârşitul acestei săptămâni va fi Halloween-ul, micuţii din Săbolciu s-au pregătit deja de sărbătoare. Astfel, s-au deghizat în fantome, au sculptat dovleci, au confecţionat măşti şi au făcut figurine din hârtie, activităţi similare făcând şi semenii lor de la grădiniţa din Oradea.

La finalul proiectului, "grădinarii" din cele două instituţii vor face schimb între lucrările artistice pe care le-au confecţionat, dar şi de albume foto menite să le aducă aminte ce bine s-au distrat.

"Micuţii s-au arătat extrem de încântaţi de oportunitatea de a interacţiona cu colegi de la grădiniţe din mediul urban, fiind fascinaţi de materialele şi costumele prezentate", a spus educatoarea din Săbolciu, Natalia Ruzsa.

La rândul ei, directoarea grădiniţei din Oradea, Corina Popuţe, a apreciat că acest proiect este binevenit pentru copii, ajutându-i să îşi formeze o atitudine tolerantă şi deschisă faţă de alte naţionalităţi.