Talentată la desen încă de mică, Anita Tomescu îşi lăsa amprenta pe mai toate obiectele din casă. Deşi acum învaţă la un profil de biologie-chimie, fata nu a renunţat la pasiunea ei. Îşi păstrează toate "operele" deoarece vrea să intre la Facultatea de Arte şi să studieze designul, şi nu se ştie niciodată când îi vor putea fi surse de inspiraţie.

Până atunci, însă, s-a apucat şi de modeling. Chiar dacă recunoaşte că nu prea vroia. "Eram complexată de înălţimea mea", explică adolescenta. Şi, cum în lumea prezentărilor de modă înălţimea este un atu, liceana a păşit pe catwalk la numai câteva zile după ce a şi-a încercat norocul la o agenţie de profil din oraş.

La şevalet...

Anita este elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic Lucian Blaga. A învăţat pe băncile aceleiaşi şcoli din clasa I, dar spune că şi-ar fi dorit ca în locul profilului real pe care îl studiază, să-şi fi exersat chemarea pentru desen şi pictură, la Liceul de Artă. "Desenez de când mă ştiu şi am vrut să merg la Artă, dar am zis că e mai bine să rămân la Blaga, unde am prieteni", povesteşte fata. Totuşi, Anita nu a renunţat la marea pasiune şi continuă să creeze. Şi-a promis că va încerca la Facultatea de Arte, la secţiunea Design, căci vrea să îşi transforme talentul în meserie. "Vreau să fac ce-mi place. Nu vreau ca peste ani să spun "Of, iar trebuie să mă duc la lucru!..."", spune tânăra cu sinceritate.

Nu sunt o visătoare!

Deşi e o fire creativă, Anita susţine că nu este şi o visătoare, o "aeriană". "Nu sunt ca celelalte fete de vârsta mea, eu ştiu ce vreau!", susţine ea. Nu şi-a propus să facă modeling, căci nu credea că are calităţile necesare. "Mă simţeam ciudat, pentru că am fost întotdeauna cea mai înaltă şi cea mai slăbuţă din clasă, nu m-am gândit că lucrul ăsta ar putea fi un avantaj".

În urmă cu o lună, s-a lăsat convinsă de familie să-şi încerce norocul la o agenţie de profil. A trimis nişte poze la Graziela Models, iar în aceeaşi zi a şi primit răspunsul. "Eram surprinsă, nu credeam că voi fi acceptată aşa repede", povesteşte Anita. În câteva zile a şi păşit pe podiumul unei prezentări de modă, iar acum se gândeşte la eventualele contracte în străinătate: "Dacă tot am intrat în horă, normal că vreau să ajung cât mai sus..." Iar cum e ambiţioasă, tânăra "Leoaică" sigur îşi va desena drumul cu talent, către tabloul de viaţă perfect.


PICTORIŢA
Anita Tomescu

vârstă: 17 ani
ochi: verzi
zodie: Leu
înălţime: 1,80 m
măsuri: 79-60-90
greutate: 55 kg
hobby: desen, fotografie