Din senin, zeci de membri ai asociaţiilor de proprietari din Oradea au dispărut! Mai concret, în ultima vreme mai mulţi preşedinţi au făcut cerere către operatorul de salubritate RER Ecologic Service să "taie" din contracte câte 30-40 de persoane, pentru că acestea nu ar mai face parte din respectivele asociaţii. Dar unde s-au "volatilizat"?

E greu de crezut că, brusc, zeci de persoane din mai multe asociaţii locale s-au mutat. La fel, e imposibil ca atât de multe persoane să fi decedat, ca lovite de molimă. Iar dat fiind că a început sezonul rece, când cei care au case la ţară se întorc îndeobşte la confortul de la oraş, fenomenul pare chiar de neînţeles.

Conducerea RER are, de fapt, suspiciunea că asociaţiile de proprietari recurg la această formă de economie ca să recupereze bani cheltuiţi în alte părţi, de pildă la energia termică. Însă asta înseamnă furt, deoarece fiecare orădean e dator să plătească pentru deşeurile pe care le generează.

În consecinţă, reprezentanţi ai firmei de salubritate şi agenţi din cadrul Poliţiei Comunitare vor porni împreună, în perioada următoare, în controale la asociaţiile de proprietari, pentru a afla unde şi de ce au dispărut orădenii. Să vedem ce află!