Un caz incredibil de abuz în serviciu petrecut în Consiliul Județean Iași a fost dezvăluit de jurnaliștii de la Reporter IS.

Directorul tehnic al CJ Iași, Iogen Gânju (foto), și-a organizat de unul singur concurs pentru un post de șef de birou, a fost unicul candidat și, totuși, a luat un punctaj sub minimumul necesar, așa că a fost respins!

Potrivit ReporterIS.ro, Gânju este interimar în funcția de director tehnic și a vrut să-și securizeze un post de șef Birou Patrimoniu, serviciu din subordinea Direcției Tehnice. El a fixat singur datele de concurs, bibliografia și tematica, a semnat atribuțiile postului, ca apoi să se înscrie la concurs. 

Bărbatul a fost singurul candidat, iar dosarul său a fost admis. Pe 1 august, la proba scrisă a concursului, Gânju a picat cu brio: în loc de minimumul de 80 de puncte, a luat doar 68,80. 

„Nu vreau să comentez, nu am eu atribuții pe această linie, avem departament de comunicare la CJ”,a declarat Iogen Gânju, întrebat de jurnaliștii locali despre acest concurs la care a fost organizator și candidat. Ba chiar unul nepromovat!

Reporter IS dezvăluie și o altă anomalie: Iogen Gânju este director interimar al Direcției Tehnice a CJ, deși departamentul are un director numit în urma unui concurs, Marieta Afilipoaie. Dar titulara ocupă o altă funcție în cadrul instituției, la rândul său fiind detașată provizoriu: șefă a Direcției Proiecte și Dezvoltare Durabilă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!