Deşi de o încăpăţânare proverbială, primarul Ilie Bolojan s-a "sucit" în ce priveşte Piramida din fosta curte interioară a Primăriei. Se ştie că, încă înainte de a începe lucrările de construcţie, edificiul a fost botezat de presă "piramidă", cum se ştie şi că lui Bolojan nu-i plăcea denumirea care îl punea indirect în postura de faraon ambiţios să lase în urma lui o ctitorie pe cât de inutilă, pe atât de scumpă.

Ca să demonstreze că nu e vorba de o piramidă, edilul a făcut uz inclusiv de meseria de bază, de prof de mate. "Piramida e piramidă doar pe o porţiune din construcţie. Imaginaţi-vă un cub care intră în alt cub. Pe axa cubului va fi vârful piramidei", explica el unui ziar central.

Ei bine, însă, între timp primarul a adoptat şi el denumirea populară. Aşa se face că, exact la intrarea în edificiu acum stă scris "Servicii în Piramidă", alături de panourile care îi informează pe orădeni ce prestează funcţionarii dislocaţi acolo. O fi ajuns şi Bolojan la vechea concluzie: dacă nu-i poţi învinge pe ceilalţi, mai bine li te alături!