Echipele Colegiului Naţional Emanuil Gojdu, Liceului Teoretic Onisifor Ghibu şi Liceului Sanitar Vasile Voiculescu s-au întrecut vineri seară pentru a obţine un loc în marea finală a Balului Balurilor.

Bobocii au făcut spectacol în momente artistice pe tema "piraţii", aleasă de organizatorii Darius Domocoş, referent cultural la Casa Tineretului, şi Discoteca No Problem.

Bobocii au trebuit să înfrunte şi probe precum cea de skandenberg, minifotbal cu sticle de 0,5 legate la gât sau ghidare a maşinuţelor printre jaloane. La final, concurenţii de pe scenă au fost ajutaţi şi colegii lor din sală care au încercat să fie cei mai buni suporteri, în proba galeriilor.

Cel mai apreciat moment de juriu, din punct de vedere al costumelor, creativităţii şi al alegerii coloanei sonore, a fost sceneta bobocilor din Liceul Sanitar, care la sfârşitul serii au fost desemnaţi câştigători, fiind astfel primii finalişti ai Balului Balurilor.

Bobocii Liceului Teoretic Onisifor Ghibu s-au clasat pe locul al doilea şi mai au o şansă de a intra în finală în ediţia de baraj dintre echipele situate pe locul secund, care va avea pe 5 martie.

Momentele artistice din afara concursului au fost asigurate de trupa Trial, care a executat un număr de bike show, adică demonstraţii pe bicicletă, de dansatorii din trupele B-Real şi Hip Hop Origin-allz, dar şi de solista de muzică uşoară Silvia.

Următoarea ediţie semifinală, care va avea loc pe 26 februarie, îi aduce faţă în faţă pe elevii Colegiilor Tehnice Traian Vuia, Mihai Viteazul şi Transilvania.

Marea finală, care reuneşte cele mai bune trei echipe de boboci ale liceelor din Oradea, va avea loc pe 12 martie la Discoteca No Problem.