În această săptămână, Asociaţia Prietenii Pisicilor din Oradea a demarat o campanie de sterilizare gratuită a pisicilor comunitare din oraş, finanţată de Fundaţia Brigitte Bardot din Franţa.

"Am obţinut finanţare pentru sterilizarea a 500 de pisici femele şi 100 de masculi", a explicat pentru BIHOREANUL coordonatoarea asociaţiei, Aniko Farago. Asociaţia orădeană a mai colaborat în trecut cu fundaţia lui Brigitte Bardot, care a trimis bani pentru hrana felinelor îngrijite în singurul adăpost de pisici din Oradea.

Campania demarată acum vizează pisicile fără stăpân, aşa că voluntarii asociaţiei îi îndeamnă pe orădenii iubitori de animale să ducă la sterilizat pisicile pe care le găsesc pe străzi. "Poate au pisici în jurul blocului, pe care le hrănesc, sau ştiu un loc unde sunt pisici comunitare. Îi rugăm să le captureze şi să le programeze la sterilizat, ca să nu ajungă pe străzi şi mai multe pisici fără stăpân", a precizat Farago. Potrivit voluntarilor asociaţiei, numărul felinelor fără stăpân este în continuă creştere, iar ei nu mai fac faţă cu îngrijirea lor.

Operaţiile de sterilizare vor fi realizate la cabinetul veterinar Chicopet, iar programările se fac la numărul de telefon 0723.163.071 (medic Lavinia Jurca), de luni până vineri, între orele 10 şi 16.