Primăria Salonta a anunțat că pista de biciclete care leagă Salonta de Békéscsaba se va prelungi cu 8,7 kilometri spre localitățile Mădăras și Sarkad.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de municipalitatea salontană, contractul pentru execuția lucrărilor a fost semnat chiar în fața Primăriei, de primarul Török László şi Daniel Forţiu, reprezentantul executantului, compania Asfamixt. În timp ce aceștia se aflau la masă, în fața lor s-au strâns și câțiva copii și adolescenți care se plimbau cu bicicletele în zonă.

„Noua investiţie de 1,2 milioane de euro este realizată în cadrul unui proiect comun al celor trei oraşe, Salonta, Mădăras şi Sarkad. În Salonta, pista se va amenaja în continuarea celei existente deja, spre Oradea, pe DN79, şi se va prelungi, apoi, până în Mădăras, unde va străbate Parcul Industrial şi va ajunge până la ştrandul termal din localitate”, se arată în comunicat.

În total vor fi construiți 8,7 kilometri de pistă pentru biciclete, 2,7 km în Sarkad, 0,745 km în Salonta și 5,326 km în Mădăras.

Lucrările vor începe în 1 septembrie, termenul de finalizare fiind primăvăra anului următor. 

Proiectul face parte dintr-un program de cooperare transfrontalieră România-Ungaria, finanţat de Uniunea Europeană, şi are ca scop, pe de o parte, dezvoltarea turismului transfrontalier, traseul urmând să cuprindă şi ştrandul termal din Mădăras, iar pe de altă parte, sprijinirea salariaţilor din zonele industriale de pe frontieră, care în mare parte folosesc această formă de transport.

În prezent, pista transfrontalieră de biciclete între Salonta şi Békéscsaba măsoară 27,7 km, fiind amenajată în urmă cu 7 ani, tot printr-un program de cooperare transfrontalieră România-Ungaria, "Pe două roţi fără graniţe".