Orădenii care vor să pedaleze până în Vama Borş sau chiar până în Ungaria, pe pista anume făcută pe fonduri europene şi inagurată în 2015, ar trebui să fie cu băgare de seamă. Înainte de Borş, pista se „evaporă”!

La solicitarea mai multor firme care au sediul pe marginea DN 1 între Oradea şi Borş, dar şi a primăriei acestei comune, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a amenajat un sens giratoriu în apropiere de sediul companiei Celestica. Binevenită pentru şoferi, noua amenajare nu mai protejează însă bicicliştii, ba chiar taie în două pista dedicată lor. „Nu am ce face decât să mă dau jos de pe bicicletă, să traversez pe lângă ea şoseaua, având grijă la maşini şi TIR-uri”, se plânge un biciclist. Mai mult, pe porţiunea adiacentă sensului giratoriu, pista este acoperită cu pietriş şi pământ.

Primarul din Borş, Bátori Géza, a reclamat problema la CNAIR, dar fără succes până acum. „Le-am făcut adresă, la Bucureşti, că doar acolo se iau decizii, şi nu am primit niciun răspuns”, susţine edilul, reclamând lentoarea cu care autorităţile centrale rezolvă sesizările din teritoriu.

Până când CNAIR îşi va repara greşeala, bicicliştii n-au de ales decât să se ferească...