Atenţie biciclişti, dacă vreţi să ajungeţi de la Oradea la Berettyóújfalu pedalând! De-a lungul localităţii Borş, pista transfrontalieră este plină cu obstacole sub formă de pietre, gunoaie ori chiar bucăţi din autovehicule.

"De-a lungul timpului a fost neglijată această porţiune, dar acum mai mult ca niciodată lucrurile merg într-o direcţie greşită. Suprafaţa de rulare este plină de pietriş în anumite locuri, bucăţi din componente auto, gunoi menajer generat şi aruncat de şoferii de TIR presupun", arată Cătălin, un biciclist care pedalează zilnic pe această pistă. Bărbatul a sesizat atât BIHOREANUL, cât şi Primăria Borş, pe aceasta din urmă chiar de mai multe ori, însă, susţine el, fără răspuns.

Într-adevăr, fotografiile transmise de bărbat arată că pista este "inundată" de tot felul de resturi, adevărate capcane pentru biciclişti. În plus, gunoaiele fac ca zona să arate deplorabil.

Contactat, marţi, de BIHOREANUL, primarul din Borş, Bátori Géza, a recunoscut că nu prea are soluţii pentru această neplăcută problemă. "În primul rând, de curăţenia pistei este responsabil administratorul şoselei, Compania Naţională de Drumuri, care răspunde de zona adiacentă căii de rulare. În al doilea rând, ţine de cultura noastră: şoferii de TIR stau în coloană, consumă alimente, îşi fac curat în maşină, iar apoi, cu nepăsare, le aruncă pe jos. Explicaţi-mi dumneavoastră de ce în Ungaria nu face niciun şofer aşa, dar la noi da", a spus edilul.

Primarul a garantat că problema îl preocupă, întrucât în primul rând afectează imaginea comunei: "Facem curat şi noi, că nu avem de ales, dar a doua zi iar sunt gunoaiele la locul lor. Vă promit că şi acum trimit pe cineva să cureţe, dar nu ştiu cât va ţine".